Kennismaking met meditatie

Een mini cursus voor wie het eens wil proberen!

..

Ben je nieuwsgierig wat meditatie is en wat voor effect het op jou kan hebben? Ben je toe aan rust in je hoofd, heb je inspiratie nodig, wil je beter slapen of kun je wel wat hulp gebruiken om dingen te verwerken?

Deze online cursus is een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met meditatie. Om je brein te laten voelen hoe het is om even stil te staan.

‘Meditatie is zo simpel maar zó bijzonder! Het kan je werkelijk alles geven wat je maar kunt bedenken!’

Ik wil je daarom uitnodigen om het eens te proberen door mee te doen aan deze korte cursus. Heel laagdrempelig en simpel. Niet moeilijk, wel effectief! Twee weken neem ik je mee, het is maar 5-10 minuutjes per dag! 10 momenten echt aandacht voor jezelf!

Zelf mediteer ik nu dagelijks voor zo’n 4 jaar en gebruik allerlei verschillende technieken. Technieken die ik geleerd heb tijdens mijn verblijven in kloosters (Thailand), van mijn spirituele leraren die ik op mijn reis tegen kwam, uit boeken en mijn eigen ervaring.

Ik geef daarom graag mijn kennis en ervaring door en hoop met deze cursus iedereen een mogelijkheid te bieden om in aanraking te komen met meditatie of het juist weer op te pakken!

Ik ben dankbaar voor elke persoon die ik hiermee kan helpen. 🙂 Want ik geloof dat we door meer stil te staan en echt te durven voelen, heel wat burn-outs en slapeloze nachten kunnen voorkomen en veel meer rust en energie kunnen creeëren! Door gewoon deze momentjes voor jezelf in te lassen.

Ik heb eerder zowel live en online meditaties met meerdere mensen gedaan. Soms 1 op 1, soms met een groepje. Met deze cursus kan ik meerdere mensen tegelijk bereiken en het is laagdrempelig om het eens te proberen. Ieder kan het doen op z’n eigen tijd.

‘Ook een mooie kans als je al wel eens gemediteerd hebt en je wel een stok achter de deur kunt gebruiken om het vaker te gaan doen en het weer op te pakken.

Yldau: Fijne meditatie cursus waar je op een laagdrempelige manier kan ontdekken welke meditatie aspecten/vormen bij jou passen. Daarnaast is het ook fijn dat je elke dag een nieuwe krijgt, zo blijf je gemotiveerd.

Anoniem (man): rustgevend, laagdrempelig en effectief. Daarnaast leer je techniekjes die je later weer kunt gebruiken om tot rust te komen. Vooral als je veel in gedachten ben is dat zowel met of zonder het luisteren naar de meditaties handig om de gedachten los te laten.

Catharina: Petra heeft een hele fijne stem! En wat zo leuk is is dat ze ook wat dingen uitlegt over het hoe en wat van meditatie. Heel fijn om je dag mee te starten of af te sluiten

Even alles op een rijtje:

Voor wie? Voor ieder die geïnteresseerd is. Of je nog nooit gemediteerd hebt of al een beetje ervaring hebt. Man of vrouw, nuchter of zweverig, jong of oud (niet geschikt voor kids jonger dan 10, wie weet komt er nog een kinderversie in de toekomst 😉

Wat vraag ik hiervoor? Straks 19,99, maar de eerste maand nu 15,-!

Wat houdt het in? Zodra jij je aanmeld krijg jij de komende 2 weken elke (werk-)dag een meditatie toegestuurd. Eerst nog een introductie om je het een en ander uit te leggen. De eerste week zijn het 5 meditaties voor het einde van de dag. De tweede week zijn het 5 meditaties die je doet in de ochtend voordat je de dag start. De meditaties zijn kort tussen de 5 en 10 minuten. In alle 10 meditaties komen verschillende onderwerpen naar voren.


Ben je nieuwsgierig maar komen er allerlei gedachten en vragen op?

Ik denk dat ik het geduld er niet voor heb. Geen zorgen, ik help je er doorheen. Voordat je het weet zijn de 10 minuten voorbij!

Ik kan mijn gedachten niet stopzetten. Dat hoeft ook niet, ik help je om met die drukke gedachten om te gaan.

Ik kan mijn benen niet zo goed dubbelvouwen. dat hoeft ook helemaal niet!

Is mediteren niet een beetje zweverig, verlies ik mijn nuchterheid? nee hoor! Is ontspanning en naar jezelf luisteren zweverig?? Ik laat je juist beide voeten stevig op de grond zetten.


Het kan je rust of stilte geven, motivatie, inspiratie, antwoorden, liefde, energie, slaap en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is voor mij een van de grootste middelen geweest om uit mijn depressie te komen en mij nu sterker en gelukkiger te voelen dan ooit tevoren! Hier lees je er meer over. Ik haal uit een meditatie wat ik op dat moment nodig heb en ik kom elke keer dichter bij mijn ‘ware zelf’.

Gun jij jezelf deze korte momentjes? Stap uit je comfortzone, geef het een kans en meld je aan!