Meditatie


‘Kennismaken met meditatie!’

Een mini cursus voor wie het eens wil proberen!

.

Er is een Nederlandse en ‘Fryske’ versie!


Het klinkt misschien raar maar ik durf wel te zeggen dat ik mediteren als mijn meest succesvolle medicijn zie. De afgelopen 11 jaar heb ik enorm veel therapieën, psychologen en psychiaters gehad en zelfs medicijnen gebruikt. Het heeft vast en zeker allemaal tijdelijk een kleine bijdrage geleverd. Maar met mediteren heb ik eindelijk echt stappen gemaakt waarbij ik gewoon voel en weet dat ik hier de rest van mijn leven profijt van heb.

Mediteren kun je altijd en overal doen, het kost niks en het levert ZOVEEL op!

Je hebt alleen jezelf nodig, gelukkig heb je die altijd bij je! 😉

Om te starten met mediteren moeten de meeste mensen eerst door een bepaalde weerstand heen. Bij mij was dit ook het geval. Het heeft bij mij jaren geduurd voordat ik er echt aan toegaf en inzag wat het deed. Ik geloofde niet dat zoiets ‘zweverigs’ mijn depressie zou kunnen verhelpen. Als het de psychische hulptroepen en medicijnen al 11 jaar niet gelukt was, waarom zou ‘zoiets vreemds’ mij dan wel kunnen redden?  Maar het hielp, en hoe!

Mediteren kun je voor veel verschillende zaken inzetten. Het kan je helpen om te ontspannen en je hoofd even stil te zetten of je te realiseren hoe je eigenlijk door het leven rent. Maar ook om tot antwoorden te komen, dichter bij jezelf te komen, gevoelens toe te laten, gebeurtenissen of overtuigingen juist los te laten, te achterhalen wie jij echt bent, anders naar het leven te kijken, je te beschermen tegen spanningen om je heen en zo zijn er nog tal van andere doelen die je kunt bereiken met mediteren.

Er zijn dan ook enorm veel verschillende manieren om te mediteren. Je hoeft echt niet persé met je benen in de knoop te zitten en een uur stil te zijn. Er zit dus vast en zeker een methode bij die bij jou past. Ik heb zelf ervaren dat dit ook kan wisselen per moment en het is dus maar net wat je wilt bereiken met de meditatie.

Mediterend op Terschelling

Ik wil mezelf graag nog veel meer gaan verdiepen in verschillende methoden van mediteren om er nog meer uit te kunnen halen.

meditatie doorgeven

Ondertussen heb ik een online cursus om mensen te helpen te starten met meditatie. Omdat het voor mij zoveel heeft veranderd in mijn leven wil ik dit anderen niet ontnemen en geef ik mijn ervaring, tips en kennis graag door. Ik weet gewoon dat meditatie ontzettend veel mensen zou kunnen helpen om een mooier en fijner leven te creeëren. (update: Inmiddels is de Friese versie al klaar!)

Het klinkt misschien te makkelijk, te goedkoop en te voor de hand liggend, maar wat als het echt kan? Ik ben het levende bewijs!

Meditatie zweverig? Hmm… denk eens opnieuw. Want als je het effect hebt ervaren en daardoor dichter bij jezelf komt zul je straks zeggen: “Wie zweeft hier nou?” Je zult merken dat je juist door meditatie met 2 voeten op de grond komt te staan en dat je zonder te mediteren juist zweefde.