Over mij

Voor het eerst in USA, Florida

Wat heb ik het afgelopen jaar veel nieuwe inzichten geleerd, nieuwe ervaringen en eye openers. Ik ben al een heel end op weg maar zit volgens mij ook nog midden in die transformatie. Een totaal andere kijk naar hoe de wereld werkt en de mensen om mij heen.

“I saw the light” zeg ik geregeld. Want zo voelt het.

Nu ik met andere ogen naar de wereld kijk, zie ik wie er nog met oogkleppen op loopt om de werkelijkheid maar niet te zien of voelen. Wie er rondrent in het rad van tijd te kort hebben en totaal niet bewust is van waar hij mee bezig is en waarschijnlijk al het mooie juist mist. Wie blijft hangen in zijn verdriet of negativiteit en zelf geen uitweg ziet.

Ik veroordeel deze mensen niet, zeker niet. Ik weet zelf hoe vast je kunt zitten als je er midden in zit. Ik vind het wel vervelend en soms zelfs zeer frustrerend dat ik ze niet ‘zomaar’ kan helpen en hetzelfde ‘licht’ kan laten zien, wat ik gezien heb. Want dat is eigenlijk wat ik het liefst zou doen. Blijkbaar moet je daar aan toe zijn of ‘rijp’ voor zijn voordat je klaar bent om die ommedraai te maken. De boel compleet anders gaan zien en anders aanpakken.

De pijn moet groot genoeg zijn om echt veranderingen aan te durven brengen. Ik spring in het onbekende diepe en kom van alles en nog wat tegen op die zoektocht nu ik me open durf te stellen voor nieuwe patronen en een andere kijk op het leven. Ik baan me door een jungle van emoties. Vallen, opstaan, durven terug te vallen en toch inzien dat ik ondertussen en stuk verder ben.

Ik heb de afgelopen 12 jaar als leerkracht gewerkt in het basisonderwijs maar ik heb nu mijn baan opgezegd en ga de wereld over om mezelf verder te gaan ontdekken!

Met deze site wil ik jullie een stukje mee nemen op mijn ‘Expedition Happinezz’!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *