Paleo

Yes, de cursus gezonde voeding is vanaf nu online!

Eten en voeding is mijn hele leven al iets wat me bezig houdt.

Als kind vond ik het geweldig om te experimenteren met eten. Door zomaar wat ingrediënten te combineren en kijken of het iets eetbaars wordt als het weer uit de oven komt. Zelfs toen ik jonger was, had ik al een keukentje en speelde ik naast ‘schooltje’ ook graag ‘restaurantje’.

Mijn leven lang ben ik al een grote eter en het lijkt soms alsof ik nooit verzadigd raak. Ik kan de hele dag door wel eten, ik heb altijd wel zin in iets lekkers.

Toen ik naar de 1e klas ging heb ik ervaren dat ik met de goede mindset zomaar ineens kilo’s kwijt raakte. Hier voelde ik me ontzettend fijn bij! Omdat mijn eetlust er altijd blijft en ik het moeilijk kan weerstaan om minder te eten heb ik besloten om dan in ieder geval heel bewust te zijn van WAT ik dan eet.

Veel mensen vullen zelf vaak al in dat ik alles kan eten en dat ik toch niet aankom. Dit is dus absoluut niet waar. Juist doordat ik zo bewust ben van wat ik naar binnen stop, ben ik vanaf de pubertijd slanker geworden en hier voel ik me goed bij.

Door een tip van een osteopaat is het PALEO eten op mijn pad gekomen. Ik ga nog een blog schrijven over mijn eerste ervaringen en mijn redenen om hiermee te beginnen. Inmiddels eet ik nu anderhalf jaar op deze wijze en ik wil niet meer anders. Ik voel me ontzettend goed en ik eet er zeker niet minder lekker om, vaak nog lekkerder zelfs.

Om me meer te verdiepen wat voeding kan doen in mijn lijf, heb ik een opleiding gedaan tot ‘orthomoleculair voedingscoach’. Het doel was om dit puur voor mezelf te doen zodat ik beter begreep waarom ik bepaalde voeding beter links kan laten liggen. Toch bleek ineens dat mensen om me heen het erg interessant vonden en vaak met vragen kwamen.

Daarom heb ik toen de stoute schoenen aangetrokken en een workshop gegeven aan een paar vriendinnen. Wat was dit gezellig! Ik wilde hier wat mee doen. Al snel groeide dit uit tot een stuk of 15 workshops met bekende maar ook onbekende mensen omdat die ook enthousiast waren geworden na verhalen van iemand die de workshop al had gevolgd. Wat een ontzettend leuke ervaring om op deze manier uit mijn comfortzone te stappen en tegelijkertijd andere te vertellen over mijn passie voor eten en dat het zoveel meer invloed op ons heeft dan we beseffen! Zowel geestelijk als lichamelijk.

Ik heb tijdelijk een stop gezet op nieuwe aanmeldingen maar ergens kriebelt het enorm en lijkt het mij daarom een mooie uitdaging om ook vanuit het buitenland hiermee door te gaan. De theorie van de workshops online te gaan geven en het praktijkgedeelte op een andere leuke manier aan te pakken. Of wie weet dat ik er nog wel andere dingen mee ga doen.

Als je enthousiast bent en nieuwsgierig naar de mogelijkheden, stuur me dan gerust een berichtje!