De workshop gezonde voeding in Easterein

De datum voor de eerst volgende workshop-reeks is bekend: 13, 20 en 27 juni! Wil je hier bij zijn, geef je dan snel op voordat de groep vol zit.

wil je meer energie, je fitter voelen, afvallen, je mentaal rustiger en gelukkig voelen. Ben je klaar met lichamelijke kwaaltjes, buikpijn, hoofdpijn, huid- of haarklachten, een opgeblazen gevoel of andere vele fysieke en mentale klachten waar je maar niet vanaf komt? Of wil je ‘gewoon’ gezond ouder worden en ziektes en kwalen voorkomen?

Dan ben je hier op de goede plek!

Volg mijn workshop of online cursus waarin ik je vertel hoe je een einde kunt maken aan vele van bovenstaande klachten! Ik ben het levende bewijs dat voeding veel meer doet dan we ons bewust zijn. Ook tijdens de workshops hoorde ik vele mooie verhalen van mensen die ook op deze manier vele klachten eindelijk hebben kunnen stoppen. Door simpelweg ons lijf te geven wat het nodig heeft. Ons lijf kan enorm veel voor ons betekenen, maar stop er dan geen troep in waardoor ons lijf niet meer op z’n best kan werken.

Ohja, niet onbelangrijk, we blijven wel lekker eten!

Nadat ik voor mezelf de opleiding tot orthomoleculair voedingscoach had gevolgd bleek ik niet de enige te zijn die interesse hier in had. Mensen om mij heen zagen mij veranderen en werden nieuwsgierig. Ik wilde mijn vriendinnen antwoorden geven op de vele vragen die ze mij stelden. Zo ontstond er een workshop voor hen gewoon bij mij in de woonkamer. Dit bleek een groter succes dan verwacht! De positieve verhalen gingen via via en binnen 3 maanden had ik 12 workshops gegeven! Hierna ben ik op reis gegaan, maar ik kom tijdelijk weer terug naar Friesland en zal tijd maken om de workshop weer in ‘real life’ te geven.


De online cursus

Ondertussen heb ik ook gemerkt dat er mensen zijn die het liever op hun eigen tijd willen volgen of liever niet willen wachten tot ik terug ben in Friesland. Hiervoor heb ik alles op alles gezet om van de workshops een online cursus te maken. De informatie over de voeding is hetzelfde maar de begeleiding is anders en de recepten natuurlijk ook. In de online cursus koken we niet met elkaar maar er is wel meer aandacht voor het proces en wordt er veel gedaan met je mindset. Voor meer info over de online cursus klik op de onderstaande knop.


Het is een reeks van 3 workshops waarbij elke workshop uit 2 delen bestaat. Als je weet waarom je bepaalde dingen beter kunt laten staan of juist beter meer kunt gaan eten heb je sowieso meer motivatie om je voedingspatroon te veranderen.

We starten daarom met een theoriegedeelte. Ik zal het zo makkelijk mogelijk en in Jip en Janneke taal proberen uit te leggen. En zoveel mogelijk de info vertellen waar jullie praktisch wat mee kunnen. We beginnen bij de basis, bij elke volgende workshop wordt dit opgebouwd.

In het tweede deel gaan jullie zelf ook aan de slag en gaan we bakken, koken, mixen en proeven. Op deze manier wil ik jullie laten zien wat je beter wél zou kunnen eten en dat dit helemaal niet moeilijk maar wel lekker kan zijn!

 • Wat is orthomoleculair en paleo?
 • Hoe je met voeding veel klachten, kwaaltjes en ziektes kunt voorkomen en vaak ook kunt herstellen!
 • Waarom koorts krijgen en ziek worden soms best goed is.
 • Wat we het best kunnen eten om ons lijf op z’n best te kunnen laten werken.
 • Waarom iedereen anders op bepaalde voeding kan reageren.
 • Wat kinderen en pubers nodig hebben in vergelijking met volwassenen.
 • Waar sommige klachten vandaan komen.
 • Dat we behoorlijk op een vals spoor worden gezet door media en reclame.
 • Dat je met een paar aanpassingen in je voeding je lichaam zoveel rust kunt geven.
 • Waarom voeding ook heel goed psychische problemen kan oplossen.
 • Dat gezonde voeding helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.
 • Dat je nog steeds erg lekker kan eten! (soms juist wel lekkerder)
 • Dat er ook patatjes en sauzen zijn die je gerust zonder schuldgevoel mag eten!

Workshop 1: de basis

In deze workshop begin ik met de basis. Waarom zou het misschien wel eens verstandig zijn ons bewust te worden wat we allemaal wel niet naar binnen werken. Zijn de dingen allemaal zo gezond als we denken? Hoeveel invloed  hebben reclames hier op? Vertellen ze altijd de waarheid?

Ons lijf is een geweldig knap systeem maar kan ons lijf zijn werk goed uitvoeren met wat wij tegenwoordig aangeboden krijgen? Waar kies jij voor?

Ik geef je in deze workshop meerdere opties om je voedingspatroon aan te passen. Een manier die bij jou past, want dat is belangrijk!

Naast de basis informatie gaan we het ook hebben over water, zeezout, wat kids nodig hebben, je immuunsysteem en intermitted fasting.

Workshop 2: waarom eigenlijk? Wat zit er in en wat doet het met mijn lijf?

In deze workshop ga ik je vertellen waarom je bepaalde ingrediënten beter links kunt laten liggen. Wat ze doen in je lijf en wat we liever niet willen. Ook vertel ik je wat je lijf juist wél nodig heeft en waarom dit zo belangrijk is.

We gaan het o.a. hebben over vetten, eiwitten, zuivel, graan, koolhydraten en je bloedsuikerspiegel.

Aan het einde van deze workshop krijg je een inspiratielijst van mij. Door andere cursisten in de workshops een zeer gewaardeerde lijst met inspiratie voor als je eigen inspiratie even ver te vinden is.

Module 3: Supplementen

In deze workshop gaan we dieper in op de tekorten in ons lijf. Wat hebben we eigenlijk nodig en waar moeten we op letten bij het aanschaffen van supplementen? Wat zijn bioflavonen? Hoeveel groente heb je nodig en waarom is groente zo belangrijk?

In deze workshop geef ik je veel tips en adviezen waar op te letten maar ook welke merken aan te raden zijn. Een korte check voor een multi-vitamine en voor andere supplementen. Als je ze hebt raad ik je aan je eigen supplementen mee te nemen zodat je ze direct kunt checken.

Ook ga ik wat meer vertellen over de werking van en het verschil tussen calcium/magnesium en levertraan/visolie.

Tenslotte leg ik je uit waarom je met minder hard sporten juist wel meer vet zou kunnen verliezen!

Eten doen we allemaal elke dag. Ook ons lichaam hebben we elke dag nodig, ons leven lang.

We gaan er wel eens te makkelijk van uit dat alles werkt zoals het hoort te werken. Pas als we klachten krijgen merken we dat het toch niet altijd zo vanzelfsprekend is. Als we ons lichaam geven wat hij nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen zal het lichaam ons ook beter kunnen behoeden tegen ziektes, kwaaltjes, overgewicht, psychische klachten etc etc..

Ook ik heb dat gemerkt. Toen mij geadviseerd werd om eens naar mijn voeding te kijken dacht ik eerst: “nou zo ongezond eet ik helemaal niet!” Maar jemig, wat heb ik duidelijk gemerkt hoe veel beter ik me voelde toen ik ging eten volgens de paleo-eetwijze!

Ik ben ik hier mee gaan experimenteren en wilde graag weten waarom ik sommige dingen toch beter wel of niet kan eten. Zo kwam ik terecht bij de opleiding orthomoleculaire voedingscoach.

 • Wat een eye-openers, waarom weet nog niet iedereen dit?
 • En waarom is er nooit eerder met mijn klachten gelet op mijn voeding?
 • Er wordt wel snel een medicijn voor geschreven maar bij het orthomoleculaire principe kijken we meer waar de klacht vandaan komt. Waarom werkt jou lichaam niet optimaal?

Ik heb de opleiding gevolgd voor mezelf, maar ik merk nu dat er ontzettend veel behoefte is aan deze kennis en vooral ook de praktijk! Ik deel daarom graag de kennis die ik er over heb! Ik ben natuurlijk nog geen expert, maar ik kan vast al ontzettend veel duidelijkheid geven!

Voor iedereen die er interesse in heeft! Leeftijd, je achtergrond, man of vrouw dat maakt niet uit. Als het je leuk lijkt om dit samen te doen met je partner of kind, kan dit uiteraard ook. De theorie is voor kleine kinderen wel pittig maar vanaf de puberleeftijd zou dit wel kunnen. Je hoeft geen achtergrond informatie te hebben over voeding en je hoeft geen keukenprins te zijn! Ook is het uiteraard helemaal aan jezelf of je wat doet met de informatie! Ik ga jullie niet verbieden of verplichten je voeding aan te passen, hier ben je uiteraard helemaal vrij in! Dus wil je gewoon eens weten hoe het zit, maar er verder niks mee doen, dan is dat natuurlijk ook prima!

Als je je opgeeft voor alle 3 workshops dan betaal je eenmalig € 95,- totaal.

Wil je alleen eerst workshop 1 volgen? Dat kan, je mag dan zelf kijken of je workshop 2 en 3 ook gaat doen of niet. De kosten zijn dan € 38,- per workshop.

Voor dit geld :

 • Heb je straks een hele bult kennis over voeding en kun je dit ook zelf toepassen.
 • geef ik veel praktische tips die je snel kunt toepassen.
 • Heb je zelf recepten gemaakt dus is het makkelijker thuis ook te maken.
 • Krijg je wat we hebben gemaakt mee naar huis, of eten we het tijdens de workshop op.
 • Kun je via mij supplementen op korting bestellen.
 • Kun je ervaringen en tips met elkaar delen.
 • Het is gewoon een ontzettend gezellige ochtend/middag of avond volgens de cursisten van vorig jaar!

In de basisschool van Easterein. Als je je opgeeft krijg je hier meer informatie over.

Wil je je direct opgeven, heb je vragen of ben je benieuwd naar de data?

Stuur dan een mailtje naar: hello@expeditionhappinezz.nl of stuur een appje naar: +31622001238

Ik hoop je te ontmoeten tijdens de workshops!

Petra Yntema